Vepřové na fenyklu
15 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřové kotlety
- 40mililitrůOlej olivový
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůFenykl sladký - hlíza
- 1kusCitrony
- 125gramůMáslo čerstvé
- 40gramůEstragon
- 2gramyPepř zelený mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety natřeme olejem a posypeme směsí fenyklu, soli, pepře a rozmarýnu. Vložíme do mělké mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Mezitím uhněteme rozměklé máslo s nasekaným estragonem, solí a pepřem. Na pergamenu utvoříme váleček, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.
- 3Marinované kotlety ogrilujeme 5 minut z obou stran, až jsou propečené. Poklademe plátky estragonového másla a ozdobíme kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.