Vepřové na houbách
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5decilitryVývar z hovězích kostí
- 500gramůVepřové maso libové
- 200gramůHouby čerstvé
- 20gramůHouby sušené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5špetekPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli, necháme zpěnit na sádle a přidáme na kostky nakrájené maso, které opečeme ze všech stran.
- 2Nakrájíme houby, které jsme předem namočili asi na 20 minut a přidáme je k masu. Přidáme sůl, kmín a pepř, podlijeme vývarem. Necháme dusit.
- 3Pokud použijeme čerstvé houby, tak je nakrájíme na plátky a přidáváme k masu, když je již trochu změklé.
- 4Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou asi v 1.5 dl vody a krátce povaříme.
- 5Podáváme s rýží, bramborem či těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2015
Vepřové na houbách
Vepřové na houbách je výborným receptem, jehož výsledek můžete předložit své rodině a servírovat ho i návštěvě při výjimečných příležitostech. Výsledek je velice chutný a každý vás bude chválit jako perfektní kuchařinku nebo kuchaře.