Vepřové nožičky v rosolu

125 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
721 mg
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové nožičky dobře očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Po chvíli se vytvoří pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme zvolna hodinu a půl. Nožičky vyjmeme, obereme od kosti, maso nakrájíme nahrubo, vrátíme do vývaru a povaříme 10 minut.
  • 2
    Vývar scedíme, sebereme tuk, maso vložíme do formiček, do vývaru přisypeme želatinu, uvaříme podle návodu na obalu a maso ve formičkách zalijeme. Necháme vychladnout.
  • 3
    Podáváme s chlebem a kyselými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 9. 2015
Vepřové nožičky v rosolu
Někdy dělávám huspeninu jen z nožek a někdy ještě přidávám koleno. Nožky si vždy nechávám přeseknout, ještě mě v řeznictví neodmítli. Vývar z nožek má velkou želírovací schopnost, tak nevím, proč se tady ještě používá želatina. Pokud se použije živočišného původu, tak ta se nesmí vařit, po nabobtnání se ohřívá a rozpouští pouze do cca 50 - 55°C, maximálně 60°C, jinak pak neztuhne. Já osobně považuji želatinu za zbytečnou, nedávala jsem ji vůbec a huspenina krásně ztuhla. Považovala bych ji za důležitou, při větším množství vývaru, ale duté míry tady nejsou uvedeny. Ale zase by bylo málo masa, spíš to jsou jen kůžičky. Formičky jsem velice slabě potřela olejem. Skrz té želatiny a tím pádem pracnějšímu postupu za sebe nedoporučuji.😬