Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkySolamyl
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 1,5kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor celý
- 1,5lžíceOcet estragonový
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 1,5lžičkySolamyl
- 40mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
56 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
745 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
- 2Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.
- 3Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.