Vepřové obložené dušenou zeleninou
90 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 200gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 20gramůOlej rostlinný
- 20gramůCeler bulvový
- 50gramůKedlubna
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso na sucho opečeme, zaprášíme moukou a podlité vodou dusíme doměkka. Hotové maso přendáme do mísy.
- 2Mezitím přidáme do zbylé šťávy několik lžic horké vody, kmín, sůl a šťávu krátce povaříme.
- 3Na dobře rozehřátém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky zbytek nakrájené zeleniny, na plátky nakrájený česnek, sůl a pepř. Vše zalijeme vodou a dusíme.
- 4Takto připravenou zeleninou obložíme maso a zalijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.