Vepřové plátky dušené na pivě
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2kusyPárky jemné
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceOlej olivový
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak ho z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět plátky masa, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přiléváme vodu.
- 4Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše ještě krátce orestujeme.
- 5Vepřové plátky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.