Vepřové plátky dušené na pivě

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak ho z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět plátky masa, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přiléváme vodu.
  • 4
    Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše ještě krátce orestujeme.
  • 5
    Vepřové plátky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.