Vepřové plátky na hořčici
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyJalovec
- 3lžíceSherry brandy
- 2lžičkyHořčice
- 2lžíceKečup
- 3lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
528 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme a naklepeme. Maso potřeme směsí lžíce oleje a brandy, posypeme rozdrcenými jalovci, špetkou tymiánu, necháme přikryté v chladu do druhého dne.
- 2Plátky masa necháme okapat, osolíme je a vložíme na zpěněnou cibuli. Krátce podusíme, podlijeme vínem, kečupem, dále dusíme na mírném ohni. Po chvíli přilijeme marinádu a trochu vody.
- 3Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.