Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.
  • 2
    Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.
  • 3
    Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.
  • 4
    Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.