Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 2kusyJablka
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžičkyMed včelí
- 4kusyCibulka jarní
- 3lžičkySezam - semena
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.
- 2Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.
- 3Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.
- 4Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.