Vepřové plátky na víně s rokfórem
70 min.

Ingredience
- 300gramůVepřová kýta
- 80gramůSýr Rokfór
- 200mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
56 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
397 mg
Cukr
960 mg
Postup přípravy
- 1Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a smažíme po obou stranách dozlatova. Maso zalijeme vínem a dusíme zvolna asi 40 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do pánve k vínu přilijeme smetanu, přidáme rozdrobený sýr a povaříme, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.
- 2Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.