Vepřové plátky pečené pod alobalem
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 80gramůSýr Eidam uzený 45%
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
890 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky vepřového masa (nejlépe z krkovičky) osolíme, opepříme a urovnáme do pekáčku.
- 2Každý plátek bohatě posypeme jemně nasekanou cibulí a nastrouhaným uzeným sýrem. Navrch položíme vždy kousek másla. Zalijeme vývarem a celý pekáček dobře uzavřeme alobalem.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, potom alobal odstraníme a ještě 15 minut maso dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.