Vepřové plátky po valašsku
50 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKopr sterilovaný
- 500gramůZakysaná smetana
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 300mililitrůVoda pitná
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
782 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
- 3Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem.
- 4Nakonec dochutíme octem a společně podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.