Vepřové plátky s fazolkami
45 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na plátky, očištěné fazolky překrájíme, cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, na sádle z obou stran osmažíme do zlatova, poté vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme cibuli, když zezlátne, přidáme fazolky, chvilku restujeme, poté zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Až jsou fazolky poloměkké, vrátíme do kastrolu maso a podusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.