Vepřové plátky s hříbky
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHříbky čerstvé
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůSůl
- 20gramůKopr čerstvý
- 3mililitryOcet vinný
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBramborový knedlík
- 70mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
604 mg
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, kopr posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme 50 g másla a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme je z pánve a na máslo nasypeme mouku. Usmažíme světlejší jíšku, rozředíme vodou, přidáme smetanu a chvilku povaříme.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme plátky hříbků a lehce orestujeme. Přimícháme kopr, podusíme minutu a přendáme do první pánve, přidáme maso, zakápneme octem a vše společně dusíme asi 15 až 20 minut.
- 4Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.