Vepřové plátky s hříbky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
604 mg
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, kopr posekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 50 g másla a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme je z pánve a na máslo nasypeme mouku. Usmažíme světlejší jíšku, rozředíme vodou, přidáme smetanu a chvilku povaříme.
  • 3
    V jiné pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme plátky hříbků a lehce orestujeme. Přimícháme kopr, podusíme minutu a přendáme do první pánve, přidáme maso, zakápneme octem a vše společně dusíme asi 15 až 20 minut.
  • 4
    Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.