Vepřové plátky s hummusem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř cayenský
- 300gramůHummus
- 2decilitryVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 600gramůVepřové kotlety
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
178 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Smícháme olej, papriku, cayenský pepř a touto směsí potřeme vepřové plátky. Rozpálíme pánev a plátky na ní zprudka orestujeme z každé strany 2 minuty. Přidáme 40 ml vody, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 10 minut, potom odstavíme. Do zapékací misky dáme hummus a necháme ho v troubě důkladně prohřát.
- 2V malém kastrůlku rozpálíme olej, přidáme šalotku, koriandr a smažíme asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Necháme zchladnout,osolíme, opepříme a důkladně promícháme nebo rozšleháme ručním mixérem. Plátky masa podáváme s hummusem, zakápnuté koriandrovou směsí, ozdobené plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.