Vepřové plátky s vaječnými závitky
55 min.
Ingredience
- 300gramůRýže předvařená (parboiled)
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 5kusůCibulka jarní
- 500gramůVepřová kýta
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaPepř červený celý
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme. Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme. Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.