Vepřové plátky se švestkami
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠvestky
- 1gramPepř bílý
- 1gramMuškátový květ
- 2gramyZázvor mletý
- 3gramySkořice mletá
- 1gramPepř červený celý
- 1gramHřebíček
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 6gramůSůl
- 400gramůVepřová kýta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka.
- 2Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.