Vepřové plátky se žampióny
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 4plátkyVepřová kýta
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
945 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampióny, sůl, protlak a dusíme.
- 2Plátky jemně naklepeme, opepříme a z obou stran opečeme zprudka na rozpáleném oleji.
- 3Přidáme k nim podušené houby a dusíme na mírném ohni doměkka.
- 4Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.