Vepřové plátky v pomerančové omáčce
32 min.
Ingredience
- 4plátkyVepřová kýta
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžíceHovězí vývar základní
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
525 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné nádoby vsypeme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přilijeme olej. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty při plném výkonu.
- 2Potom přisypeme mouku a za stálého míchání přiléváme vývar. Přidáme pomerančovou šťávu, cukr, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše vaříme při plném výkonu ještě 3-4 minuty.
- 3Do ploché nádoby urovnáme plátky vepřového masa a zalijeme je připravenou omáčkou. Přiklopené vaříme při plném výkonu 14 minut.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.