Vepřové plecko na chilli
65 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová plec
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z oleje, chilli koření, soli a pepře připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme najemno.
- 2Maso nakrájíme na tenčí plátky, vložíme do marinády a pod fólií alespoň tři hodiny marinujeme, občas maso obrátíme.
- 3Maso prudce orestujeme na marinádě, přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vsypeme mouku, dobře rozmícháme, zarestujeme a přelijeme pivem. Pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas maso otočíme a omáčku promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.