Vepřové plecko na smetaně

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůCibule
    • 800gramůVepřové maso libové
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 3kusyBobkový list
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,25lžičkaPepř růžový mletý
    • 4lžícePaprika mletá sladká
    • 500mililitrůvývar z vepřového masa
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150mililitrůSmetana na šlehání
    • 0,5kusPaprika červená
    • 0,5kusPaprika žlutá
    • 4lžíceSmetana kysaná
    • 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno.
  • 2
    Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme.
  • 4
    Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje.
  • 5
    Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.