Vepřové plecko na smetaně
90 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 800gramůVepřové maso libové
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř růžový mletý
- 4lžícePaprika mletá sladká
- 500mililitrůvývar z vepřového masa
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana na šlehání
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika žlutá
- 4lžíceSmetana kysaná
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno.
- 2Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
- 3Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme.
- 4Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje.
- 5Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.