Vepřové plecko s tymiánem
95 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 5decilitrůVoda pitná
- 40gramůTymián čerstvý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
955 mg
Vápník
39 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec položíme do zapékací mísy, podlijeme vodou. Plec osolíme, posypeme pepřem, nastrouhaným tymiánem, nakonec polijeme worcesterskou a sójovou omáčkou. Připravenou plec přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme za občasného polévání 50 minut. Potom odstraníme alobal a v pečení pokračujeme dalších 20-30 minut.
- 2Upečenou plec vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře, pokapeme vlastní vypečenou šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.