Vepřové plněné bochánky

65 min.
Čína

Ingredience

    • 2lžíceCukr krupice
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
    • 250gramůVepřové maso libové
    • 40mililitrůOmáčka ústřicová
    • 2lžíceOmáčka Tahini
    • 2lžíceVíno rýžové čínské
    • 40mililitrůOmáčka sójová
    • 2lžičkyČesnek
    • 1,5lžičkyDroždí
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 2,5šálkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 2kusyŠalotka
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme droždí, cukr, vodu a směs necháme deset minut v teple.
  • 2
    Prosejeme mouku, sůl a smícháme je s lžící oleje a odleženým kváskem. Těsto zpracováváme asi deset minut, pak je necháme ve vymazané míse kynout dvě až tři hodiny.
  • 3
    Na oleji osmahneme nakrájené šalotky, prolisovaný česnek a nakrájené maso, po několika minutách přilijeme omáčky a víno. Vše podusíme doměkka.
  • 4
    Těsto vyválíme, rozdělíme asi na deset porcí, do každé vložíme náplň a bochánky zabalíme. Na pečícím papíru je vaříme na páře asi půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.