Vepřové plněné bochánky
65 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 250gramůVepřové maso libové
- 40mililitrůOmáčka ústřicová
- 2lžíceOmáčka Tahini
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 2lžičkyČesnek
- 1,5lžičkyDroždí
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2,5šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŠalotka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Smícháme droždí, cukr, vodu a směs necháme deset minut v teple.
- 2Prosejeme mouku, sůl a smícháme je s lžící oleje a odleženým kváskem. Těsto zpracováváme asi deset minut, pak je necháme ve vymazané míse kynout dvě až tři hodiny.
- 3Na oleji osmahneme nakrájené šalotky, prolisovaný česnek a nakrájené maso, po několika minutách přilijeme omáčky a víno. Vše podusíme doměkka.
- 4Těsto vyválíme, rozdělíme asi na deset porcí, do každé vložíme náplň a bochánky zabalíme. Na pečícím papíru je vaříme na páře asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.