Vepřové plněné závitky dušené na smetaně
85 min.
Ingredience
- 75gramůSlanina vepřová
- 750gramůVepřová kýta
- 25gramůSůl
- 150gramůSalám jemný
- 150gramůTuk
- 100gramůZelenina kořenová
- 3gramyDivoké koření celé
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůCitrony
- 75gramůOkurky nakládané
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 700mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
903 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které tence rozklepeme a mírně osolíme.
- 2Do středu plátků naskládáme hranolky salámu a slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, proužek okurek, maso s náplní zavineme a závitky upevníme nití nebo párátkem.
- 3Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a na polovině tuku osmažíme. Přidáme koření, omytý, na plátky nakrájený citron a zastříkneme vodou.
- 4Do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.
- 5Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé části tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou s mlékem, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 6Ke konci varu omáčku přisolíme, přidáme cukr a ocet a přilijeme smetanu.
- 7Nakonec omáčku procedíme na závitky a krátce vše podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.