Vepřové plněné závitky dušené na smetaně

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
903 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které tence rozklepeme a mírně osolíme.
  • 2
    Do středu plátků naskládáme hranolky salámu a slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, proužek okurek, maso s náplní zavineme a závitky upevníme nití nebo párátkem.
  • 3
    Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a na polovině tuku osmažíme. Přidáme koření, omytý, na plátky nakrájený citron a zastříkneme vodou.
  • 4
    Do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.
  • 5
    Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé části tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou s mlékem, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 6
    Ke konci varu omáčku přisolíme, přidáme cukr a ocet a přilijeme smetanu.
  • 7
    Nakonec omáčku procedíme na závitky a krátce vše podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.