Vepřové přírodní řízky s chřestem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
144 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové plecko osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na plátky. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Snítky kopru omyjeme.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej a plátky masa restujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém omastku osmažíme šalotku s česnekem dorůžova.
  • 3
    Konzervovaný chřest scedíme, ale nálev zachytíme do misky. Chřest a šalotku s česnekem rozložíme na plátky masa. Do nálevu z chřestu přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce bílého vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, hrozinky a dobře vše promícháme a přelijeme maso.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Porce ozdobíme snítky kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.