Vepřové přírodní řízky s chřestem
45 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyŠalotka
- 2kusyČesnek
- 3lžíceHrozinky
- 2lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 350gramůChřest sterilovaný
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceVermut bílý
- 3lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
144 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové plecko osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na plátky. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Snítky kopru omyjeme.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a plátky masa restujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém omastku osmažíme šalotku s česnekem dorůžova.
- 3Konzervovaný chřest scedíme, ale nálev zachytíme do misky. Chřest a šalotku s česnekem rozložíme na plátky masa. Do nálevu z chřestu přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce bílého vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, hrozinky a dobře vše promícháme a přelijeme maso.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Porce ozdobíme snítky kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.