Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky
25 min.

Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusJablka
- 15mililitrůCalvados
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 4kusyVepřové kotlety
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 15mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Houby řádně očistíme, nožky nakrájíme na kolečka a kloboučky na osminy. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme.
- 2Jablka zbavíme slupek, jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi osmažíme máslo dokud nezpění, necháme na něm dusit pokrájenou cibuli. Následně přidáváme houby a nakrájena jablka, podusíme, zalijeme calvadosem, osolíme, opepříme.
- 3Pánev zakryjeme pokličkou a celou směs necháme podusit zhruba 8 minut. Steaky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a osmahneme v rozpáleném přepuštěném másle. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme podle chuti zalít zakysanou smetanou a worcesterskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.