Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby řádně očistíme, nožky nakrájíme na kolečka a kloboučky na osminy. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme.
  • 2
    Jablka zbavíme slupek, jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi osmažíme máslo dokud nezpění, necháme na něm dusit pokrájenou cibuli. Následně přidáváme houby a nakrájena jablka, podusíme, zalijeme calvadosem, osolíme, opepříme.
  • 3
    Pánev zakryjeme pokličkou a celou směs necháme podusit zhruba 8 minut. Steaky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a osmahneme v rozpáleném přepuštěném másle. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme podle chuti zalít zakysanou smetanou a worcesterskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.