Vepřové ragú na cibuli a pivu
185 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 1300gramůVepřová pečeně
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1špetkaTymián sušený
- 750mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 4gramyTymián čerstvý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramyPetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
63 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Maso pokrájíme na kostky o velikosti 2x3 cm, osolíme a opepříme.
- 3Houby očistíme, pokrájíme na silnější plátky, které necháme osmahnout na pánvi. Dáme si stranou.
- 4Olej necháme rozehřát a osmahneme na něm maso ze všech stran, cca 20 minut. Poté přisypeme cibuli, tymián, vše dobře promícháme a dusíme 30 minut.
- 5Směs podlijeme 100 ml vývaru a pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 90 minut.
- 6Měkké maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Vyjmeme přebytečný tuk a bylinky. Omáčku zahustíme troškou mouky s máslem, přidáme houby, nasekanou pažitku a na závěr vmícháme maso. Vše necháme chvilku povařit a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.