Vepřové ražniči s lečem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Kostky masa střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce špízy opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň a pomalu je dopékáme doměkka. Pokud je potřeba, můžeme je podlít vývarem a přikryté podusit.
  • 4
    Upečené špízy vyjmeme z pánve a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V pánvi na tuku po pečení necháme povařit lečo.
  • 5
    Porce leča rozdělíme na servírovací talíře a na ně dáme ražniči. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Vepřové ražniči s lečem
Podobný typ jídel nám chutná a tohle ražniči není vyjímkou. Gramáž ingrediencí není třeba přesně dodržet. Cibuli na ražniči krájím na čtvrtky a pak rozeberu, masa na 1 porci jsem použila o něco méně než uvádí recept. Pokud mám lečo hodně kyselé, přidávám malinko moučkového cukru. recept můžu doporučit.😉