Vepřové ražniči s lečem
45 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůLečo sterilované
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Kostky masa střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce špízy opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň a pomalu je dopékáme doměkka. Pokud je potřeba, můžeme je podlít vývarem a přikryté podusit.
- 4Upečené špízy vyjmeme z pánve a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V pánvi na tuku po pečení necháme povařit lečo.
- 5Porce leča rozdělíme na servírovací talíře a na ně dáme ražniči. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Vepřové ražniči s lečem
Podobný typ jídel nám chutná a tohle ražniči není vyjímkou. Gramáž ingrediencí není třeba přesně dodržet. Cibuli na ražniči krájím na čtvrtky a pak rozeberu, masa na 1 porci jsem použila o něco méně než uvádí recept. Pokud mám lečo hodně kyselé, přidávám malinko moučkového cukru. recept můžu doporučit.😉