Vepřové ražniči s ovocem
90 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 8kusůŠvestky
- 8kusůMeruňky
- 4kusyBobkový list
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na stejně velké kusy, dáme do mísy a přidáme švestky a meruňky.
- 2V jiné misce promícháme olej, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a bobkové listy. Marinádou přelijeme maso s ovocem a promícháme. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.
- 3Poté maso s ovocem vyjmeme z marinády (marinádu uschováme na potírání)a s bobkovými listy napichujeme střídavě na jehly. Rošt potřeme olejem a ražniči opékáme 15 minut, občas otočíme a potíráme uschovanou marinádou. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.