Vepřové řízečky v parmské šunce
25 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová panenka
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 60gramůŠunka parmská
- 30gramůHořčice gurmánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
133 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opeříme a potřeme pikantní hořčicí. Parmskou šunku nakrájíme na tenké plátečky a do každého plátečku šunky zabalíme kousek masa.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kousky zabaleného masa a osmahneme ze všech stran. Maso přendáme do zapékací misky, vložíme do rozehřáté trouby a pár minut zprudka zapékáme. Šunka by měla být na povrchu křupavá.
- 3Řízečky se šunkou upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.