Vepřové řízky na česneku
40 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
152 mg
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.
- 2K opečeným řízkům přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a mletou papriku. Zamícháme a lehce osmahneme.
- 3Potom řízky přendáme na nahřáté talíře a do zbylého tuku přilijeme asi 3 lžíce vody. Šťávu necháme přejít varem a přelijeme přes řízky.
- 4Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.