Vepřové řízky na česneku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
152 mg
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.
  • 2
    K opečeným řízkům přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a mletou papriku. Zamícháme a lehce osmahneme.
  • 3
    Potom řízky přendáme na nahřáté talíře a do zbylého tuku přilijeme asi 3 lžíce vody. Šťávu necháme přejít varem a přelijeme přes řízky.
  • 4
    Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.