Vepřové řízky na pórku
45 min.
Ingredience
- 1000gramůPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaZázvor mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty.
- 3Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.