Vepřové řízky na víně s křenem
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4kusyVepřová kýta
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaCukr krupice
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 3lžíceOlej stolní
- 50gramůŠunka dušená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
720 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky očistíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
- 2Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené řízky a opečeme z obou stran. Podlijeme je trochou horké vody, vínem, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Výpek dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru.
- 4Podáváme posypané drobně nasekanou šunkou a jemně nastrouhaným křenem, přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.