Vepřové řízky plněné Hermelínem
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 240gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
60 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
932 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme dílky Hermelínu, překryjeme druhou polovinou a okraje přiklepneme.
- 2Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaném s pivem a obalíme ve strouhance. Řízky smažíme zvolna po obou stranách v rozehřátém oleji, aby se prosmažil i sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.