Vepřové řízky s chřestem
23 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůChřest bílý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůVepřová plec
- 1lžičkaSolamyl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 5lžicVývar drůbeží
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelený chřest očistíme a odřízneme asi 10 cm dlouhou horní část, zbytek odložíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8-10 minut. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla, vložíme osolené řízky a smažíme z obou stran asi 2 minuty. Hotové řízky dáme na mísu a uchováme v teple.
- 3Zbylé máslo dáme do pánve, přidáme cibuli a dusíme asi 3 minuty, přidáme žampióny a dusíme ještě asi 3 minuty, potom odstavíme.
- 4Ve vývaru rozmícháme škrob, sušený estragon, pepř a směs přidáme do pánve. Přivedeme k varu a vaříme, až omáčka zhoustne.
- 5Řízky vrátíme do pánve k omáčce a dobře prohřejeme. Chřest slijeme a dáme na mísu spolu se žampióny. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.