Vepřové řízky s hráškem a šunkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém másle. Řízky opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Před koncem dušení přidáme okapaný hrášek.
- 2Šunku nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Při podávání jí posypeme pokrm.
- 3Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.