Vepřové řízky s květákem
45 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKvěták
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji. Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Na opečené řízky položíme růžičky květáku, přikryjeme je plátky sýru a poklademe vločkami másla. Připravené řízky urovnáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
- 3Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.