Vepřové řízky s pórkem
60 min.
Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusSůl
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3kusyPórek
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej stolní
- 4kusyVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z pórků odkrojíme zelené listy (můžeme je použít třeba do polévky), bílé středy řádně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou a poté rozkrájíme na šikmé proužky. Rozkrájené osolené pórky podusíme na másle, přidáme hrubě rozsekané stroužky česneku a jakmile bude pórek měkký, zahustíme jej lžičkou bramborové moučky rozmíchané ve lžíci vody.
- 2Utěrkou otřeme řízky, naklepeme, rozkrájíme na úzké proužky, osolíme a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji na pánvi zhruba 3 minuty.
- 3Opečené maso poté přidáme k hotovému pórku, řádně zamícháme a ihned podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.