Vepřové řízky se smetanovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 4kusyPaprika zelená
- 4kusyPepř černý celý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř bílý celý
- 1lžíceSlanina vepřová
- 3lžíceZelenina kořenová
- 1lžíceMouka polohrubá
- 750kusůVepřová plec
- 3kusyRajčata
- 1kusSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
47736 kcal
Bílkoviny
3137 g
Tuky
3802 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odkrojíme všechno sádlo a maso nakrájíme na plátky přes vlákno a osolíme.
- 2Jednu lžíci rozkrájeného sádla rozškvaříme spolu se lžící slaniny, přidáme kořenovou zeleninu a po chvilce nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka opečeme po obou stranách. Poté podlijeme mírně maso, přidáme koření. Maso dáme poté do trouby a dopečeme.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy. Nescezenou šťávu přilijeme do hrnku ke smetaně rozmíchané s moukou a povaříme za stálého míchání. Hotovou omáčku procedíme do kastrolu, přidáme do ni dvě očištěné a na kolečka rozkrájené cibule, omyté a semen zbavené papriky. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do omáčky oloupaná rozkrájená rajčata a jen krátce povaříme, aby rajčata zůstala v kouscích.
- 4Na samý závěr přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.
- 5Jako přílohy podáváme knedlíky, noky, rýži nebo špagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.