Vepřové řízky se smetanovou omáčkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
47736 kcal
Bílkoviny
3137 g
Tuky
3802 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, odkrojíme všechno sádlo a maso nakrájíme na plátky přes vlákno a osolíme.
  • 2
    Jednu lžíci rozkrájeného sádla rozškvaříme spolu se lžící slaniny, přidáme kořenovou zeleninu a po chvilce nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka opečeme po obou stranách. Poté podlijeme mírně maso, přidáme koření. Maso dáme poté do trouby a dopečeme.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy. Nescezenou šťávu přilijeme do hrnku ke smetaně rozmíchané s moukou a povaříme za stálého míchání. Hotovou omáčku procedíme do kastrolu, přidáme do ni dvě očištěné a na kolečka rozkrájené cibule, omyté a semen zbavené papriky. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do omáčky oloupaná rozkrájená rajčata a jen krátce povaříme, aby rajčata zůstala v kouscích.
  • 4
    Na samý závěr přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.
  • 5
    Jako přílohy podáváme knedlíky, noky, rýži nebo špagety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.