Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 80gramůSýr Eidam uzený 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůBrambory
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
375 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
- 4Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.