Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
375 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
  • 4
    Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.