Vepřové řízky v kořeněném těstíčku z chleba a piva
27 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 6lžicOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 2krajíceChléb konzumní
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaKmín mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
159 mg
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1Z kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, obalíme v připraveném těstíčku. Řízky smažíme v rozpáleném oleji.
- 2Těstíčko připravíme ze staršího chleba bez kůrky, který nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a rozšlehanými vejci. Do směsi vmícháme česnek utřený se solí, majoránku a kmín.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.