Vepřové řízky v těstíčku

35 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
  • 2
    Do misky nasypeme mouku, strouhaný sýr, přilijeme mléko, minerálku nebo sodovku, přidáme vejce, trochu soli a vymícháme těsto. Jednotlivé kotlety namáčíme a obalujeme v těstíčku, v pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm smažíme zvolna z obou stran.
  • 3
    Usmažené řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.