Vepřové řízky v těstíčku
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSodovka
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůCitrony
- 400gramůBrambory pečené
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
- 2Do misky nasypeme mouku, strouhaný sýr, přilijeme mléko, minerálku nebo sodovku, přidáme vejce, trochu soli a vymícháme těsto. Jednotlivé kotlety namáčíme a obalujeme v těstíčku, v pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm smažíme zvolna z obou stran.
- 3Usmažené řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.