Vepřové s anýzem a fenyklem
55 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyVepřové kotlety
- 60gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 4kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaAnýz celý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 4,5decilitryPomerančová šťáva
- 2lžícePernod
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.
- 2Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.
- 3Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.
- 4V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.