Vepřové s fenyklem
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůVepřová kýta
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,75lžičkaFenyklová semínka
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
714 mg
Postup přípravy
- 1Mletý fenykl smícháme s nadrceným černým pepřem a solí na pastu. Směsí potřeme omyté a osušené vepřové maso.
- 2Do pekáčku vložíme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, připravené maso a vše podlijeme vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 80 minut, každých 10 minut podléváme trochou vody.
- 3Upečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě asi 10 minut, potom naporcujeme.
- 4Do omáčky a zeleniny v pekáči přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně, zamícháme a chvíli povaříme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.