Vepřové s karamelovou příchutí
25 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr palmový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka sójová
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
186 mg
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi WOK rozpálíme rostlinný olej. Na něm dozlatova usmažíme cibulku šalotku, vyjmeme a dáme okapat.
- 2Na oleji po šalotce osmažíme česnek, přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso a restujeme 5 minut. Přilijeme směs omáček, cukr, mletý pepř a vaříme asi 6 minut. Dochutíme mletým bílým pepřem. Je třeba, aby se odpařila z omáček voda a vznikla hustá lepkavá tekutina.
- 3Maso s omáčkou naservírujeme na talíř a ozdobíme hrubě posekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.