Vepřové špízy s arašídovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 50gramůArašídy
- 3kusyChilli paprička
- Na marinádu
- 50mililitrůMléko kokosové
- 400mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOmáčka sójová
- Na omáčku
- 200gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůPasta Sambal Oelek
- 10gramůCukr třtinový
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
49 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso osušíme, rozkrájíme na třícentimetrové proužky, vložíme do mísy a zalijeme kokosovým mlékem, smíchaným se sójovou omáčkou. Necháme 30 minut uležet.
- 2Ve woku rozpálíme arašídový olej, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Arašídové máslo rozpustíme, smícháme s teplou vodou, vlijeme na pánev a 6 minut povaříme na mírném ohni.
- 3Maso napícháme na špejle a necháme asi 5 minut z každé strany opéct v předehřáté troubě.
- 4Omáčku ve woku ochutíme citronovou šťávou, Sambal Oelekem, třtinovým cukrem, pepřem a sójovou omáčkou, poté ještě 4 minuty povaříme, omáčka by měla získat jemnou konzistenci. Opečené špízy rozložíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou, posypeme nasekanými arašídy a chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.