Vepřové steaky se sladkokyselou zeleninou

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové (libové) maso z kotlety nakrájíme na steaky o síle asi 1 cm, omyjeme, osušíme, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šalotky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Každý plátek pokryjeme kolečky šalotky a zázvoru, potom plátky přehneme a okraje uzavřeme párátky.
  • 2
    Pánev wok rozpálíme, přilijeme 2 lžíce oleje a směs prudce restujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Potom na maso přidáme sladkokyselou pikantní zeleninovou směs i s nálevem a vše vaříme 3-4 minuty. Maso i se zeleninou během vaření opatrně promícháme a obrátíme.
  • 3
    Ze steaků vyjmeme párátka a se zeleninou podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.