Vepřové uzené koleno pečené

105 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
54 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.
  • 2
    Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.