Vepřové uzené koleno pečené
105 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 8stroužkůČesnek
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20gramůTuk
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůHořčice
- 40gramůKřen
- 800gramůVepřové koleno uzené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
54 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.
- 2Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.