Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 3
    Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout.
  • 4
    V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky.
  • 5
    Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.