Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob
50 min.
Ingredience
- 350gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 115gramůBambusové výhonky konzervované
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
- Omáčka
- 3stroužkyOlej rostlinný
- 1kusCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOcet rýžový
- 100mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 0,5hrnekProtlak rajčatový
- 0,5hrnekVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat.
- 3Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout.
- 4V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky.
- 5Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.