Vepřové závitky na kysaném zelí
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMajoránka
- 750gramůZelí kysané
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůPárky jemné
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
64 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou.
- 2Na každý plátek dáme 1 lžíci kysaného zelí a na něj položíme 1/2 párku (nebo klobásy, čajovky apod.) Maso zavineme, ovážeme nití a znovu na povrchu okořeníme. V pekáči na rozehřátém oleji opečeme závitky po všech stranách, vyjmeme je a necháme na teplém místě.
- 3Ve výpeku podusíme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Zbylé párky nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli a krátce opečeme. Přidáme zelí, bobkový list a vše dusíme asi 2 minuty. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a pekáč přikryjeme. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
- 4Závitky podáváme na kysaném zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.