Vepřové závitky plněné šunkou a zelím
50 min.

Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůZelí bílé - sterilizované
- 200gramůŠunka dušená
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůKřen
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na půlky.
- 2Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Křen očistíme, oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Šunku nakrájíme na malé kousky a smícháme ji v míse se zelím.
- 3Vepřovou kýtu rozkrájíme na 4 části. Řízky rozklepeme, posypeme mletou paprikou, opepříme a osolíme. Na každý dáme část smíchaného zelí a šunky a půlku vařeného vajíčka, lehce posypeme kmínem. Maso zabalíme do závitků a ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a na něm závitky zprudka osmahneme ze všech stran dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Behem dušení podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu a závitky občas obracíme. Měkké vyjmeme a dáme do tepla.
- 5Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, za stálého míchání přiléváme smetanu a necháme chvíli povařit.
- 6Závitky na talíři posypeme nastrouhaným křenem. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.